Türkiye’nin Afrika açılımı tam gaz

Afrika Kalkınma Fonu’na Destek Kanun Teklifi Kabul Edildi

Ankara – Afrika Kalkınma Fonu Kuruluş Anlaşmasının Tadiline ve Guvernörler Kurulu Kararının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, Meclis Dışişleri Komisyonu’nda kabul edildi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran, komisyona verdiği bilgide, uluslararası finans kurumu niteliğinde olan Afrika Kalkınma Fonu’nun her üç yılda bir gerçekleştirdiği kaynak artırımlarında Türkiye’nin donör ülkeler arasında yer aldığını ve Afrika’daki az gelişmiş ülkelere hibe ve tavizli kredi verdiğini belirtti.

274 milyon dolarlık İhale

Türkiye’nin 2013 yılında Afrika Kalkınma Bankası’na ve Afrika Kalkınma Fonu’na donör olarak üye olduğunu vurgulayan Duran, Türk firmalarının bu sayede bankanın finanse ettiği projelerin ihalelerine katılma fırsatı elde ettiğini açıkladı. Türk firmalarının 2013 yılındaki üyeliklerinden bu yana bankadan yaklaşık 274 milyon dolarlık ihale kazandığı bilgisini paylaştı.

Yıllık 276 Milyar Dolarlık Finansman Gerekiyor

Duran, Afrika’nın düşük gelirli ülkelerinin sosyoekonomik kalkınması için yıllık 276 milyar dolarlık bir finansman desteğine ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, şu anda bu tutara ulaşmak için yılda 245 milyar dolar açık bulunduğunu belirtti. Fonun mevcut kaynaklarının artırılıp finansman açığının kapatılması için üyelerce finansal piyasalardan borçlanma imkanı sağlanması konusunda ortak bir mutabakat olduğunu açıkladı.

Related Posts

40 gün içinde uçurum gibi fark: Borsada milyarlar buhar oldu

Yurt içindeki siyasi gerilim ekonomiyi alt üst etmeye devam ediyor. Bu durum ülkede yaklaşık 7-8 milyon kişinin birikimini değerlendirmek için kullandığı Borsa İstanbul’a da yansıdı.

Sığınmacılara da Türklere geçit vermediler

Türkler artık yurt dışına çıkmak için randevu dahi bulamıyor, aracı kurumların para tuzağına düşüyor. Avrupalı liderler ise Erdoğan’a göçü engellediği için teşekkürlerini sunuyor.

Mustafa Varank: TEKNOFEST ‘tam bağımsız Türkiye’ hedefiyle oluşturuldu

TEKNOFEST KKTC’de etkinlik alanını gezdikten sonra DHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, “TEKNOFEST markasının oluşturulma amacı ‘tam bağımsız Türkiye’ hedefidir. Gayemiz kendi ayakları üzerinde durabilen, teknolojisini geliştirebilen, satabilen bir ülke inşa etmekti. Bugün tam bağımsız, kendi kendine yeten Türki Cumhuriyetleri ve Türk devletleriyle oldukça güçlü, ortak bir koalisyon kurabiliriz. Dünyada söz sahibi olabiliriz” dedi.

Borsa haftayı ekside kapattı: İşte en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi bu hafta yüzde 2,81 değer kaybederken, bazı hisseler yatırımcısına kazandırdı. Haftanın en çok yükselen ve düşen hisseleri belli oldu.

ABD’li enerji devlerinin kârı düştü

ABD’li büyük enerji şirketi Exxon Mobil’in ocak-mart dönemindeki kârı yıllık bazda yüzde 6,2, ülkenin büyük petrol üreticilerinden Chevron’un kârı da yüzde 36,4 azaldı.

PİLOT girişimleri Silikon Vadisi’nde

Türk Telekom’un yenilikçi girişimlere yatırım yapan şirketi TT Ventures’ın hızlandırma programı PİLOT kapsamında; PİLOT girişimcilerine özel olarak tasarlanan globalleşme programı Stanford Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir