Bilinçsizce yapılan spor aktiviteleri kalp krizi riskini artırıyor

Gençlerde Kalp Krizi Riski ve Sporun Rolü

Uzman Dr. Günay, kalp krizine neden olan faktörler arasında genetik yatkınlık, kötü beslenme, hareketsizlik ve sigara kullanımının önemli olduğunu belirtiyor. Ayrıca hazırlıksız spor yapmanın da kalp damarlarındaki plakların yırtılmasına ve kalp krizine zemin hazırlayabileceğini ekliyor.

Dr. Günay, son bir yıl içinde üç gence tanık olduklarını belirtiyor ve bu genç hastaların halı saha maçları sonrasında kalp krizi geçirdiğini ifade ediyor. Bunlardan birinin sadece 19 yaşında olduğuna dikkat çekerek, “Geçen günlerde bir hastamız gelmişti 19 yaşında. Kendisinde bir göğüs ağrısı oluyor ama öyküyü derinleştirdiğimizde kendisinin bir gün önce halı saha maçı yaptığını tespit ediyoruz” diyor.

Dr. Günay, sporun sağlık için önemli olduğunu vurgularken, bilinçsizce yapıldığında ciddi riskler oluşturabileceğine dikkat çekiyor. Özellikle halı saha gibi yoğun tempolu egzersizlerin altta yatan kalp rahatsızlığı, hipertansiyon, kolesterol yüksekliği veya aile öyküsü olan bireylerde ani kalp krizine yol açabileceğini aktarıyor.

Uzman Dr. Günay, sağlıklı yaşam için düzenli egzersiz, dengeli beslenme, sigaradan uzak durma ve hareketsiz yaşam tarzından kaçınılmasını öneriyor. Ayrıca kalp hastalıklarının sadece yaşlılara özgü olmadığını, gençlerde de görülebileceğini belirtiyor ve gençlere sporu bilinçli bir şekilde yapmaları çağrısında bulunuyor.

Related Posts

72 yaşında hâlâ ince ve enerjik! Brigitte Macron spor hocası da kullanmıyor: 1 alışkanlığı yetiyor!

72 yaşında ama hâlâ enerjik, zarif ve dikkat çekici… Fransa’nın First Lady’si Brigitte Macron, yaşına meydan okuyan görünümüyle hem ülkesinde hem de dünyada ilgi odağı olmaya devam ediyor. Peki sırrı ne?

Hekime ‘Hasta gelmedi’ cezası: Hasta yoksa, maaş kesintisi var

Yurttaşların 6 ayda bir Aile Sağlığı Merkezlerine (ASM) başvurmaması nedeniyle aile hekimlerinin maaşlarında kesinti yapılmasına tepki gösteren Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Genel Sekreteri Dr. Gökhan Erdoğan “Sağlık hizmeti almak üzere ASM’lere başvuru yapmayan vatandaşlar nedeniyle hekimin maaşının kesildiği başka bir ülke yoktur” açıklamasında bulundu.

Kabızlığa hangi yiyecekler iyi geliyor?

Kabızlığa hangi yiyecekler iyi geliyor?

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor. 

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Uzmanı uyardı: 50 yaş sonrasında görme kaybına neden olabilir!

Sarı nokta hastalığı, 50 yaş ve üzerindeki bireylerde sıkça görülen ve görme kaybına yol açabilen ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, erken teşhisle bu kaybın önüne geçilebileceğini belirtti.