Avrupa Birliği’nden Rusya’ya kötü haber! Ekonomik yaptırımların süresi uzatıldı

AB, Rusya’ya Yaptırımları 6 Ay Uzattı

Avrupa Birliği (AB), Rusya’ya uyguladığı ekonomik yaptırımların süresini 6 ay uzattı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, Birlik üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarının Brüksel’de gerçekleştirdiği toplantı sırasında sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

“Rusya’ya Yaptırımların Uzatılması Konusunda Anlaşıldı”

“AB ülkelerinin dışişleri bakanları, Rusya’ya yönelik yaptırımların tekrar uzatılması konusunda anlaştı.” ifadelerini kullanan Kallas, yaptırımların uzatılmasının Moskova’nın savaşı finanse edecek gelirlerden mahrum kalmasına neden olacağını belirtti. Kallas, “Rusya’nın, neden olduğu zararın bedelini ödemesi gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

31 Temmuz 2025’e Kadar Uzatılacak

Karar çerçevesinde, Rusya’nın Ukrayna’nın istikrarsızlaştırılmasına yönelik eylemleri nedeniyle ilk olarak 2014’te başlatılan ve Şubat 2022’de Ukrayna saldırısı sonrası önemli ölçüde genişletilen kısıtlayıcı tedbirlerin süresi 31 Temmuz 2025’e kadar uzatılacak.

Rusya’ya 15 Yaptırım Paketi

AB, şimdiye kadar Rusya’ya yönelik 15 yaptırım paketini yürürlüğe koydu. Bu çerçevede Rusya’ya, ticaret, finans, petrol ve kömür de dahil enerji, sanayi, teknoloji, ulaşım, çift kullanımlı ve lüks ürünler ile altın ve elması içeren geniş yelpazeye yayılmış kısıtlamalar uygulanıyor.

Deniz yoluyla taşınan ham petrol ile bazı petrol ürünlerinin Rusya’dan AB’ye gönderilmesine yönelik yasak, bazı Rus bankalarının uluslararası ödeme sistemi SWIFT’ten çıkarılması ve çok sayıda yayın kuruluşunun faaliyetlerinin askıya alınması da yaptırımlar arasında yer alıyor. AB’nin yaptırım listesinde 2 binden fazla kişi ve kurum yer alıyor.

Her 6 Ayda Bir Uzatılıyor

AB’nin Rusya’ya yönelik ekonomik yaptırımlarının süresi her 6 ayda bir uzatılıyor. Mevcut yaptırımların süresi 31 Ocak 2025’te doluyordu. Söz konusu yaptırımların uzatılması kararının alınabilmesi için oy birliği gerekiyor. Enerji alanındaki endişeleri nedeniyle Macaristan bir süredir yaptırımların uzatılması kararını onaylamıyordu.

Related Posts

‘Araç muayenede kredi kartı tahsilat farkı kabul edilemez’

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Palandöken, araç muayene istasyonlarına araçlarını muayeneye getiren vatandaşlardan kredi kartı ile ödemelerde ek komisyon alınmasının haksızlık olduğunu açıkladı.

Tüketici Birliği’nden kiracılara güvence: Banka açıklamasına “kira bedeli” yazılmasa da ödeme geçerli

Tüketici Birliği’nden kiracılara güvence: Banka açıklamasına “kira bedeli” yazılmasa da ödeme geçerli

Otomotiv devi lüks markası satışını değerlendiriyor

Otomotiv devi Stellantis, zayıf performans gösteren Maserati’nin satışı da dahil olmak üzere yeniden yapılandırma planlarını düşünüyor. Yönetim kurulunda Maserati’nin geleceği konusunda görüş ayrılıkları olmuştu. 2024’te satışları yüzde 50’nin üzerinde düşen marka, geçen yıl 260 milyon Euro zarar açıklamıştı.

Ünlü ekonomistten korkutan hesap: Akaryakıta gelecek zamları açıkladı

Ekonomist Onur Çanakçı, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalarda akaryakıt fiyatlarına gelen zamları ve olası ekonomik etkilerini çarpıcı ifadelerle değerlendirdi. Son bir haftada benzine %10, motorine ise %20’ye yakın zam geldiğini belirten …

Teklif Meclis Toplantısı’nda kabul edildi: Artık ücretsiz oldu

Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, belediyeye bağlı nikah salonlarının evlenecek çiftlere ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu. Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen 2025 Aile Yılı …

Brent petrolün varili 75,25 dolardan işlem görüyor

İsrail-İran arasındaki savaşın başlaması ile birlikte Brent Petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar sürüyor. Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 75,25 dolar oldu.